lunes, 6 de julio de 2009

JSC Mataró: Som el present i caminem cap al futur

En primer lloc vull donar les gràcies pel recolzament i per la confiança que s’ha dipositat en la nova Comissió Executiva. Una Executiva que assumeix amb força, energia i il·lusió aquest gran repte.

En la tarda del III Congrés de la JSC Mataró varem voler escriure un capítol més en la llarga història de la JSC Mataró. En aquella tarda, varem agafar les rendes d’un carro molt gran i important, sòlid, que avança amb fermesa i seguretat seguint un camí de reptes i metes. Un carro ple d’història, d’alegria, felicitat, tristesa, il·lusions, reptes, llàgrimes, emocions i sobretot molta feina feta. Un carro que deixa les seves empremtes pel terra on camina.
En aquella tarda, també, varem voler recordar i agrair a totes aquelles persones que han militat i militen a la JSC Mataró i que amb el seu temps i la seva dedicació han permès que avui estiguem on estem.

Ara fa un any i dos mesos que vaig començar a militar en aquesta organització. Un any i dos mesos que han estat els més intensos de la meva vida. On he après tantíssimes coses i sota la tutela de grans amics i amigues que sempre els miraré amb orgull i agraïment. Aquesta organització, en aquest poc temps, m’ha permès calmar i fer sortir el neguit que tant de temps havia estat latent en el fons dels ventricles del meu cor.

Dia a dia, donem un pas més per construir el nostre camí. Un camí que s’estén al llarg d’una context social complicat: tenim un tant per cent de joves molt important que han perdut la seva feina i una gran dificultat per accedir a un habitatge a un preu raonable. I que tot això en conjunt fa que la emancipació sigui una tasca força difícil. Per tant estem en una situació on els joves i les joves de Mataró tenen molts impediments per desenvolupar amb plena llibertat els seus projectes vitals.

El lema que hem escollit és Joventut, Oportunitats, Valors, Emancipació i Socialisme i l’hem escollit perquè creiem que defineix el que seran les nostres línies de treball en aquest mandat.

Joventut: hem de ser els referents en les polítiques que es fan pels i les joves de la nostra ciutat. Hem de ser l’organització que més atenció dediqui als problemes que marquen el tarannà de les vides dels joves i elaborar les respostes adequades. No només hem se saber sentir sinó que hem de ser capaços d’escoltar. Hem de ser l’organització que faci la pregunta en veu alta i exigeixi que la resposta no sigui silent.
Si volem ser capaços d’escoltar hem de deixar d’escriure i aixecar els ulls del paper. Hem d’aixecar el cap per veure on estem i cap a on volem construir el nostre camí. Si no aixequem el cap no arribarem en lloc i l’únic que veurem seran les nostres pròpies petjades. Si volem afrontar amb fermesa els reptes que se’n deparen, la JSC Mataró, s’ha de dotar de discurs propi, un discurs que doni resposta a les diferents preocupacions dels i les joves. Tenir un discurs propi ens permetrà donar respostes més ràpides i eficaces.

Oportunitats: Ara més que mai hem de transmetre el nostre missatge als responsables del govern del nostre municipi sobre la importància d’apostar i dotar de recursos als joves. De continuar apostant per l’ocupació i la formació jove. Ens aquesta ciutat s’ha fet molta feina en aquest tema. Estem en un put en que no tot està per fer però queda molta feina a fer. Tenim encara assignatures pendents.

Valors i Socialisme. Estem vivint una veritable pandèmia causada per un virus anomenat crisi, un virus que està destruint la defensa dels valors que sustenten aquesta societat. Estem immunodeprimits i vulnerables i l’única cura contra aquesta pandèmia són les injeccions dels valors que constitueixen els pilars de la nostra ideologia socialista: llibertat, igualtat, fraternitat, solidaritat i .... diversitat. Llibertat a ser lliures i diferents. Igualtat perquè no hi ha més tracte desigual que els que es fa per perfils culturals i idiomàtics.

Emancipació. Dotar els joves d’eines per poder assolir amb absoluta llibertat el seu dret a l’autonomia. Eines tan indispensables con són una feina, un habitatge i l’opció a una bona formació. Volem generar polítiques actives que intentin fer front a la problemàtica actual.Aquestes son les fites que volem assolir en aquest mandat. No obstant això, no ens oblidarem de la gran responsabilitat que tenim amb els i les militants d’aquesta agrupació. La responsabilitat de continuar creixent en militants i consolidar i comprometre la militància que ja tenim. Creant espais de debat on els joves siguin protagonistes de les seves pròpies dinàmiques.

Tot l’anterior, amb un objectiu clar: que la JSC Mataró som tots i totes. Per aquest motiu hem de voler conèixer la nostra organització i formar-nos en els valors i principis socialistes. El millor mitjà que tenim per assolir aquesta tasca és la nostra peculiar “escola de formació Remigi Herrero”.

Un altre punt que crec important són les relacions transversals que hem d’establir a nivell intern i a nivell extern. Intern amb les altres agrupacions i la pròpia federació apostant i recolzant el projecte de Macroagrupació. Un projecte en que crec fermament.
I externament amb les diferents entitats i moviments juvenils de la ciutat per enriquir els nostres coneixements.

Vull acabar dient que: mil años hace y unas horas que con manos trabajadoras se amasa un pueblo de aluvión. Que la ignorancia no te niegue, que no trafique el mercader con lo que un pueblo quiere.

SALUT, REPÚBLICA I SOCIALISME

No hay comentarios:

Publicar un comentario