viernes, 27 de noviembre de 2009

Mesures per l'ocupació juvenil


El darrer divendres 20 de novembre, les joventuts socialistes de Mataró varem organitzar un acte informatiu obert a tots els ciutadans, sobre l'Acord de mesures per l'ocupació juvenil a Catalunya 2009-2012, que va ser aprovat el 16 de setembre.
Aquest acte va tenir lloc a la Nau Gaudí, precisament l'emplaçament d'un telecentre i un espai d'orientació professional destinat als joves de la ciutat. La conferència va comptar amb la participació de dos importants col·laboradors en l'Acord de mesures per l'ocupació; Joan Josep Berbel, director del servei d'ocupació de Catalunya (SOC), i Chakir el Homrani, portaveu nacional d'Avalot (joves de la UGT). També ens va acompanyar Alberto Lacasta, secretari sociolaboral de la JSC.
Varen esmentar les millores que aquest Acord representaria pels joves com; la millora de les condicions laborals i l'accés a la informació dels seus drets laborals, el foment de l'emprenedoria entre els joves, on Berbel assegura que "hi haurà noves xarxes d'orientació i emprenedoria per la creació d'empreses a escoles, instituts, universitats i ajuntaments", la formació, orientació i inserció, on es promou l'accés dels joves a la formació professional i on es crearan noves línies d'actuació per evitar que els joves amb risc d'exclusió no finalitzin amb èxit els seus estudis. En aquest Acord també és té amb compte la conciliació de vida laboral, acadèmica i personal, tant important per tots aquells joves que volen emancipar-se.
Finalment, el director del Servei d'Ocupació va concloure esmentant que "l'objectiu principal és sortir de la crisi amb una societat molt més plural, més igualitaria i molt més qualificada i per això es necessita més que mai la formació i especialització dels joves, que s'intentarà garantir amb l'Acord de Mesures per l'Ocupació Juvenil".

No hay comentarios:

Publicar un comentario