miércoles, 1 de abril de 2009

MANIFEST DE CONDEMNA DELS ATACS ISRAELIANS SOBRE GAZA



Els bombardejos per part d’Israel, la cinquena potència militar del món, a la població palestina de la franja de Gaza, iniciats el passat 27 de desembre de 2008, constitueixen un crim de guerra d’escandaloses proporcions. Després de dècades d’ocupació i d’una guerra oberta contra la població civil palestina, Israel ha emprès una ofensiva militar a gran escala, per terra, mar i aire en la franja palestina de Gaza. Una ofensiva que ha deixat més de 500 morts, molts d’ells nens i milers de ferits greus. Una situació només comparable a la Guerra dels Sis Dies el 1967.
La política d’atacs i bombardeigs indiscriminats sobre la població civil, l’esclafament social i econòmic de Gaza, la massiva destrucció de llars s’ha culminat amb la invasió militar per terra i l’assassinat de centenars de civils innocents. Tot això en un context internacional caracteritzat per la immobilització del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, la passivitat dels Estats Units i el silenci d’alguns països àrabs i europeus. Després de setmanes de nefast bloqueig, Gaza viu una situació al voltant del col•lapse: els hospitals estan saturats i no es pot atendre als milers de ferits per manca de recursos sanitaris i l’ajuda humanitària amb prou feines arriba amb la qual cosa aquesta franja viu amb extrema pobresa.
Davant d’aquesta situació JSC MARESME:
- Condemna de forma clara i rotunda la injustificable i inhumana acció militar d’Israel sobre la franja de Gaza i exigeix la seva fi d’immediat.
- Exigeix al Govern d’Espanya, a la Unió Europea i al Consell de Seguretat de la ONU la seva intervenció urgent per imposar un alto el foc, organitzar un pla d’ajudes humanitàries que tregui a Gaza d’aquesta situació d’extrema gravetat i imposar la fi del bloqueig.
- Reclama que es garanteixin l’assistència i la protecció necessàries a la població civil i assegurin l’arribada d’ajuda humanitària, aliments i recursos sanitaris.
- Crida al retorn a la treva. Aquest nou i mortífer episodi del conflicte d’ocupació de Palestina per part d’Israel posa de manifest, una vegada més, la necessitat de resoldre definitivament aquest conflicte amb el compliment de les resolucions de les Nacions Unides. El dret del poble palestí a crear un Estat sobirà és la base per qualsevol resolució duradora que possibiliti la convivència pacífica entre el poble palestí i israelià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario