domingo, 5 de abril de 2009

Què és AEMB?



L'Associació d'Estudiants Marroquins de Barcelona (AEMB) és una entitat sense ànim de lucre, plural i laica; compromesa amb els estudiants d’origen marroquí de les diferents universitats catalanes, com també amb la comunitat universitària catalana. De recent creació, l'AEMB, consta inscrita en el registre d’associacions de la Universitat Politècnica de Catalunya, però engloba tots aquells estudiants universitaris de les diferents universitats de Catalunya.

Volem contribuir a la integració dels estudiants universitaris nouvinguts i promoure la seva participació en l’àmbit universitari mitjançant activitats interculturals.

La nostra missió institucional es resumeix en els objectius següents:

-El coneixement i ús de la llengua catalana mitjançant cursos d’iniciació en la llengua i activitats que fomentin el seu ús.

-Fomentar el coneixement de la cultura catalana, elaborant activitats pels nouvinguts així com pels estudiants d’origen marroquí arrelats a Catalunya.

-Promoure la participació dels estudiants marroquins en les activitats universitàries, com a forma d’integració en la comunitat acadèmica.

-Donar a conèixer la cultura marroquí als estudiants catalans mitjançant conferències, taules rodones i activitats lúdiques amb transfons cultural.

-Assessorament acadèmic i legal pels nouvinguts.

-Impulsar i difondre els valors d’igualtat entre les persones i contribuir a la lluita contra la discriminació de gènere, racisme i xenofòbia.


La nostra entitat es defineix pel compromís amb els estudiants catalans, catalans d’origen marroquí i als estudiants marroquins nouvinguts.
El nostre treball està articulat en diferents comissions de treball orientades a desenvolupar eficaçment els nostres objectius estatutaris.
Busquem una cohesió social i estudiantil mitjançant el coneixement de ambdues cultures, catalana i marroquí.

L'AEMB, en matèria de comunicació i sensibilització parteix de la necessitat d’articular una comunitat estudiantil solidària i compromesa amb la societat catalana, mitjançant el foment d’activitats d’inserció, coneixement i la participació en aquesta.

Els recursos dels que disposarà l'AEMB són quotes trimestrals dels propis socis que la componen i majoritàriament per subvencions d’organismes públics o privats compromesos amb els nostres objectius.

L’AEMB s’ha compromès a col•laborar en projectes vinculats amb temes relacionats amb la joventut d’altres entitats com són la FECCOM, el Centre Euroàrab de Catalunya i S.O.S racisme per tal d’assolir alguns dels seus objectius.

1 comentario:

  1. Muy bien,espero ke valla bien los estudios a todos aquelos estudiantes que han tenido que venir desde diferentes partes,seadonde sea para seguir sus estudios.Animo esperamos mas novedades...podriais colgar videos de akell concierto ke describeis...,o de que musica se trataba, como ya sabies marruecos tiene un diversidad cultural muy rica.

    saluds a todo el mundo,
    estudiante de la uab

    ResponderEliminar